Adó 1%

 


 

 

ESZJA bevallási útmutató ITT 

NAV tájékoztató ITT

 

_________________________________________

 

 

Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett őstermelő vagy magánszemély, az eva és kata hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozó:

2017. február 27-ig adhatja le adóbevallását a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2017. február 27-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton. Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, akkor közvetlenül 2017. február 27-ig még lehetősége van a 16EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak.

 


 

Amennyiben az Ön munkáltatója készíti el az adóbevállását:

16EGYSZA jelű nyilatkozatot legkésőbb május 10-ig lezárt borítékban átadhatja munkáltatójának, vagy 2017. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

 


 

Amennyiben magánszemélyként nyútja be az adóbevállását:


ezt kétféle módon teheti meg. Vagy elektronikusan rendelkezhet az 1653 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2017. május 22-ig.

 


 

Amennyiben a NAV készíti az adóbevállását:

 

akkor az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványt kitötve, 2017. május 22-ig elektronikusan vagy postai úton juttathatja el a NAV-hoz.

 

 

 

Amennyiben Ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik:

függetlenül attól, hogy a NAV készíti el az adóbevallását, vagy nem, Önnek az 1%-ról rendelkeznie szükséges a 16EGYSZA nyomtatványon 2017. május 22-ig vagy az ESZJA felületén keresztül 

  

Az adó 1%-áról rendelkező 16EGYSZA nyilatkozat postai úton történő beküldésének menete a következő:

  1. Töltse le vagy nyomtassa ki a 16EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot.

  2.  Tegye borítékba, amelyen feltünteti nevét, állandó (bejelentett) lakcímét és az adóazonosító jelét.

  3. Juttassa el a nyilatkozatot 2017. május 10-ig munkáltatójához, vagy 2017. május 22-ig közvetlenül a NAV-hoz.

 

 

 


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány