Adó 1%

 

Amennyiben Ön egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett őstermelő, vagy magánszemély, az eva és kata hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozó:

2019. 01. 01. napjától adóbevallását 2019.május 20-ig adhatja le a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 18EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2019. május 20-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton. Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, akkor közvetlenül 2019. május 20-ig még lehetősége van a 18EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak.

 


 

Amennyiben magánszemélyként nyújtja be az adóbevallását:

ezt kétféle módon teheti meg. Vagy elektronikusan rendelkezhet az 1853 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 18EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2019. május 20-ig.

 


 

Amennyiben a NAV készíti az adóbevallását:

akkor az erre a célra kialakított 18EGYSZA jelű nyomtatványt kitöltve, 2019. május 20-ig elektronikusan vagy postai úton juttathatja el a NAV-hoz.

 


 

Amennyiben Ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik:

függetlenül attól, hogy a NAV készíti el az adóbevallását, vagy nem, Önnek az 1%-ról rendelkeznie szükséges a 18EGYSZA nyomtatványon 2019. május 20-ig vagy az ESZJA felületén keresztül.

 


 

2018-tól megszűnt a munkáltatói adó megállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2019. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

 

Az adó 1%-áról rendelkező 18EGYSZA nyilatkozat postai úton történő beküldésének menete a következő:

  1. Töltse le vagy nyomtassa ki a 18EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot.

  2. Tegye borítékba, amelyen feltünteti nevét, állandó (bejelentett) lakcímét és az adóazonosító jelét.

  3. Juttassa el a nyilatkozatot 2019. május 10-ig munkáltatójához, vagy 2019. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz.


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány