Adó 1%

 

Amennyiben Ön egyéni vállalkozóáfa fizetésre kötelezett őstermelő, vagy magánszemély, vagy kata hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozó:

2021. 01. 01. napjától adóbevallását 2021.május 20-ig adhatja le a NAV-nak. Az 1%-ról ebben az esetben vagy a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 20EGYSZA jelű önálló nyomtatványon rendelkezhet. A rendelkező nyilatkozatot a bevallás részeként 2021. május 20-ig kell megküldenie a NAV-nak elektronikusan vagy postai úton. Amennyiben nem a bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezik, akkor közvetlenül 2021. május 20-ig még lehetősége van a 20EGYSZA nyomtatványon elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a NAV-nak.

 


 

Amennyiben magánszemélyként nyújtja be az adóbevallását:

  • az e-SZJA webes felületen (alálink: (https://eszja.nav.gov.hu/app/login/#login)  

  • az online kitöltő segítségével:

  • Először is keresse fel a NAV e-SZJA oldalát. Kattintson az oldal jobb felén a BELÉPÉS gombra.

  • Kattintson az ÜGYFÉLKAPU gombra, s adja meg a belépéshez szükséges adatait.

  • Bejelentkezés után megjelenik az adóbevallás ellenőrzése és az adó 1+1 százalékos nyilatkozat leadására szolgáló felület. Kattintson a jobb oldalon lévő, lila hátterű NYILATKOZOM gombra, s onnantól kezdve már mindent egyértelműen látni fog.

vagy

  • az ÁNYK segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

  • Adószámunk: 18049842-2-43

Az adó 1%-áról rendelkező 20EGYSZA nyilatkozat postai úton történő beküldésének menete a következő:

  1. Töltse le vagy nyomtassa ki a 20EGYSZA jelű rendelkező nyilatkozatot.

  2. Tegye borítékba, amelyen feltünteti nevét, állandó (bejelentett) lakcímét és az adóazonosító jelét.

  3. Juttassa el a nyilatkozatot 2021. május 10-ig munkáltatójához, vagy 2021. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz.

 


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány