Több ezer ruhadarabot kapnak a rászoruló gyerekek


Több ezer darab, összesen 50 raklapnyi ruha gyűlt össze alig egy hónap alatt a Lidl Magyarország dolgozóinak köszönhetően, amelyet a mai napon - Budapest, 2014. november 26. - adtak át a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára. Az alapítványon keresztül rászoruló gyermekek és családtagjaik kapják meg az adományokat.

A Lidl Magyarország felelős vállalatként kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetű gyermekekre, ma Magyarországon ugyanis a 35 százalékuk, vagyis minden harmadik fiatalkorú komoly anyagi nélkülözésben nő fel.

Az áruházlánc éppen ezért újabb akcióba kezdett október közepén. A munkatársak együttműködésének és aktivitásának köszönhetően alig egy hónap alatt több mint 3000 kg gyűlt össze az áruház raktáraiban, amellyel nem csak a gyerekeket, hanem a rászoruló családtagokat is támogatni tudja.

„Minden évben több olyan kezdeményezést indítunk, amellyel segíthetjük a hátrányos helyzetű gyermekeket. A Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal már több éve együtt dolgozunk és tudjuk, hogy általuk a legrászorultabbakhoz jutnak el az adományok.” – emelte ki Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

A Lidl a tavalyi év során összesen 58,4 millió forint értékben támogatta az alapítványt, amelynek köszönhetően megközelítőleg 8000 gyerek egy teljes havi étkeztetését biztosította, valamint tisztítószerekkel, tisztálkodási szerekkel, egyéb kozmetikumokkal tette kényelmesebbé a gyermekek hétköznapjait.
Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány