Gyerekek sajtóreggelije

Simon Márk felvételei

Sajtóreggeli: a 168 Óra új értelmet adott ennek a szóösszetételnek, amelyet általában a nap első étkezésével összekötött sajtótájékoztatókra alkalmaznak. Szerkesztőségünk viszont többszörösen hátrányos helyzetű gyerekeket hívott reggelizni a Gyermekétkeztetési Alapítvány kezdeményezésére.

Négy-négy általános iskolást olyan nyolcgyermekes családokból hívtunk meg, ahol egyedülálló édesanyák gondoskodnak róluk.

 

A Fridrich gyerekek – a 14 éves Virginia, a 12 éves Laura, a 10 éves Krisztina és nála két évvel fiatalabb öccsük, Krisztián – Budapest VIII. kerületében élnek testvéreikkel és édesanyjukkal egy aprócska lakásban. Esténként szinte egyetlen nagy ággyá lesz náluk a szoba.

 

Milákéknál most, karácsony előtt nagy a gond: a 13 éves Zsanett, a 12 esztendős Renátó, a nála egy évvel fiatalabb Kevin és a 7 éves Kiara 14 esztendős bátyja, Carlos kórházban van: leukémiája sajnos csontvelő átültetés ellenére is kiújult. A család most abban reménykedik, hogy a fiú karácsonyra azért hazatérhet.

 

A gyerekek (okosak, érdeklődőek, kedvesek, jól neveltek) reggeli előtt megnézték a szerkesztőséget, külön figyelmet szenteltek a 168 óra saját kis rádióstúdiójának, ahol villáminterjúkat készítettek egymással.


 

Ebben főként Fridrich Laura jeleskedett, aki az iskolaújságba is szokott írni. Mint elmondta, ő bizony szerkesztőségvezető akar lenni. – Gondold meg! Nagyon fárasztó élet! – figyelmeztette Mester Ákos, aki már megvalósította ezt az álmot. Később a gyerekek maguk írtak mini-beszámolót „hatalomátvételükről” a 168 Óra Facebook-oldalára. A klaviatúra virtuóz kezelésében Milák Zsanett jeleskedett.

 


 

Akadna olvasó, aki esetleg úgy gondolná: szerkesztőségünk nem bánná, ha más lapok is követnék a példát a rendhagyó sajtóreggelik szervezésével? Akiben gyanú ébredt volna, hogy olvasóinkat a Gyermekétkeztetési Alapítvány védenceinek támogatására hívjuk?

 

Ha akad, biztosíthatjuk: nem téved.


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány