Szegény gyerekek kapnak szemüveget


Ingyenesen kapnak szemüveget a Magyar Látszerész Szövetségtől a Gyermekétkeztetési Alapítvány Szegények Patikája akciójában résztvevő hátrányos helyzetű gyermekek. Családjukban az egy főre jutó jövedelem átlagosan 30 ezer forint körül jár, ebből nem telik megfelelő korrekciós eszközre azoknak, akiknek látásával gond van. Igaz, a gyermekek közül sokan közgyógyellátásban részesülnek, ám az optikák döntő többsége az indokolatlan terhek miatt nem hajlandó szerződni az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral. Ezért csak költséges fővárosi utazások keretében lehetne a térítéses szemüvegeket elkészíttetni.

 

 

Az első szemüvegeket a dudari és lábodi gyermekek kapják. A két községben Tóbiás Richárd, a látszerészek szövetségének elnöke igazította méretre az általa felajánlott kereteket. Dudaron tíz, Lábodban nyolc gyermeknek volt szüksége a látást segítő segédeszközre. Egy-egy szemüveg értéke nagyjából megfelel annak az összegnek, ami a hátrányos helyzetű családokban havonta jut a gyermekekre, a mostani adomány összértéke meghaladja a félmillió forintot.

 

 

 


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány