Nyolc gyermek közül egy meghalt, ezért a család hajlék nélkül marad!


Segítsünk! Fogadjuk örökbe együtt ezt a családot!

 

Milák Lajosné, Bea nagy szegénységben, de példás rendben, egyedül neveli gyermekeit. A csepeli önkormányzattól a család akkor kapott csíramentesíthető lakótelepi szükséglakást, amikor 14 éves  fia leukémiás lett és csontvelőátültetés után steril helyiségre volt szüksége. A gyereken az orvosok végül nem tudtak segíteni: meghalt. Az önkormányzat néhány nap múlva közölte: június másodikáig ki kell költözniük a lakásból, bár egyelőre más beteg nem jelentkezett. Beáéknak azonban   nincs hová menniük, hiszen a temetés után is adósság maradt, családi pótlékból, a kis takarítónői fizetésből nem lehet kaucióval három hónapnyi albérletet fizetni! Talán ha Milékné két, már nagykorú gyermeke nem lenne munkanélküli…

 


Bea hosszú vesszőfutás után került öt, most kiskorú gyermekével szinte megoldhatatlan helyzetbe. Édesanyja váltogatta a férfiakat és amikor 11 éves kislányának is hasonló sorsot szánt volna, ő maga ment el a Gyermekvédelmi Hatósághoz, könyörgött, vegyék állami gondozásba és ne engedjék, hozzá  édesanyját. Az intézetben elhatározta, hogy neki csak egy férfi lesz az életében! Sok gyereket, példás családot akart maga mellé. Tudta, neki lesz ereje szépen nevelni őket. Így is lett, de az esküvő után pár évvel kiderült, férjet 17 évesen rosszul választott: agresszívat, garázdát, akinek meggyűlt a baja a törvénnyel... Egy darabig újra és újra megbocsátott az urának – mégiscsak a gyerekek apja! -, aztán menekült, egyenesen a Mosonmagyaróvári védett anyaotthonba. Válni azonban az életveszélyes  fenyegetések után még sokáig nem mert. 
Beának és nyolc gyermekének az anyaotthon után a csepeli Burattino Alapítványi Iskola adott menedéket, fedelet is – amíg tudott. Elismerték, hogy az asszony emberfeletti munkával jó tanuló, fegyelmezett gyerekeket nevel. 


Itt még együtt a család:

 


 

Az iskola lehetőségei azonban korlátozottak voltak, Bea magára maradt a majdnem 100 ezer forintos albérleti költséggel, egy-egy gyerekre kevesebb, mint 15 ezer forint maradt havonta. Gazdálkodott, ahogyan tudott – keservesen. Aztán beütött a villám: Carlos fia leukémiája, és három évnyi betegeskedés után a halála. A temetés költségeire az önkormányzat, a tágabb család, a barátok ismerősök segítsége sem volt elég, a rettenetes búcsú után is adósság maradt.


 

A csepeli önkormányzat különleges kezdeményezése volt, hogy létrehozott egy olyan, úgynevezett „steril lakást”, ahol szervátültetésen átment betegeknek lehet csíramentes környezetet biztosítani. Ezt a beteg gyerek csontvelőátültetése miatt vehették igénybe. A  szerződés szerint viszont a „kilökődés veszélyének elhárulása esetén” innen ki kell költözniük.  A megszabott határidő június 2. Ez újabb csapás a család számára, hiszen drága albérletre, kaucióra honnan lenne pénzük?  
A Milák család a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Fel a fejjel” programjának egyik kezdeményezettje, az adományozók jóvoltából fél évig havonta 25 ezer forinthoz jut. Ebből azonban nem telik hajlékra.  
Segítsük együtt lakhatáshoz a Milák családot!


Bankszámlaszámunk:
10300002-10350923-49020011


Bankkártyás adományozás itt.
Az átutalások megjegyzésébe kérjük írják be: Milákék

 

 

 


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány