Ingyenszemüveg program


A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Magyar Látszerész Szövetség közös akciója során 1000 mélyszegénységben élő gyermek kaphat szemüveget ingyenesen. A 2016-ban indult program szeptemberben átlépett egy bűvös határt, elkészült a századik térítésmentes szemüveg egy Pere községben élő hat éves kisfiú, Ferencsák Farkas számára.

Az akció 2015 októberében a Látás Hónapja idején kezdődött, amikor felkerestük Tóbiás Richárdot, a Magyar Látszerész Szövetség elnökét az információval: Szegények Patikája akciónk szervezése során arról értesültünk, hogy a mélyszegénységben élő családok számára szinte megoldhatatlan feladat, hogy szemüveget vásároljanak a rosszul látó gyermekek számára. Ahol egy családban egy személyre  kevesebb, mint 30 ezer forint jut havonta, ott nem tudnak 15-20 ezer forintot kifizetni egy-egy látásjavító eszközért. Közgyógyellátásra pedig csak Budapesten készít szemüveget egy-egy optika. Az útiköltséget pedig szintén nincs miből előteremteni.
A Magyar Látszerész Szövetkezet jelesre vizsgázott társadalmi felelősségvállalásból: a szervezet vállalta, hogy ingyenesen elkészít 1000 szemüveget mélyszegénységben élő gyermekek számára.

 

 

Az akcióra községek vagy hátrányos helyzetű gyermekek érdekében eljáró civil szervezetek jelentkezését Barát József programvezető e-mail címén várjuk:  jozsef@gyea.hu . Kivételes esetben egyéni kérelmeket is elfogadunk.

Az akció szervezőinek van egy nagy álmuk: szeretnék elvinni a szemészeti szűrést az ország 10 legszegényebb településére. Oda, ahonnan a gyerekek általában nem jutnak el szakorvosokhoz. A felszerelés összeállításához, a logisztikai feladatok ellátásához azonban pénzre van szükség.  Várjuk olyan cégek vagy magánszemélyek jelentkezését. Olyanokét, akik készek áldozni arra, hogy a legnehezebb sorban élő gyermekek esélyt kapjanak a méltó jövőre, arra hogy lássanak, ne csak nézzenek.

 

 

Barát József, programvezető                                                                                                   


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány