Ingyen szemüveg!


 

A GYEA és a Magyar Látszerész Szövetség közös akciója Siklósnagyfaluban!

 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Magyar Látszerész Szövetség közös Ingyen-szemüveg akciójának keretében az ország egyik legszegényebb településén, a baranyai Siklósnagyfaluban 27 gyermek látását vizsgáltuk meg. Közülük korábban még senki sem járt szemorvosnál. A diagnózisokat dr. Szünstein Mária szakorvos és Tóbiás Richárd látszerész, szövetségi elnök állította fel.  
Megalapozott becslések szerint Magyarországon 150-200 ezer olyan szegénységben élő, rosszul látó gyermek van, akik általában el sem jutnak szemorvoshoz, de ha kezükben lenne a vény, szüleiknek akkor sem lenne pénze kiváltani a 15-20 ezer forintos szemüveget. Ezt ismerte fel alapítványunk, amikor Szegények Patikája programunk keretében segítséget kértünk a Magyar Látszerész Szövetségtől. Tóbiás Richárd elnök vállalta, hogy szervezetük 1000 szemüveget ingyenesen készít el. Ebből elsősorban a programban részes tíz falu gyermekei részesülhetnek, de jut olyan igazoltan hátrányos helyzetű gyermekeknek is, akik érvényes vényt tudnak küldeni a jozsef@gyea.hu címre. 
 Folytatjuk a helyszíni vizsgálatokat is. Ezeket a Dunántúlon dr. Szünstein Mária szemorvos végzi, ezúton is keressük azt a  szemészt, aki vállalja, hogy eljön velünk észak-kelet-magyarországi vizsgálatokra.

  


Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány