- RAIFFEISEN MINDENKI EBÉDEL 2016/2017-A Raiffeisen Bank Zrt. és a Gyermekétkeztetési Alapítvány KÖZÖS(EN) pályázata

Beadási határidő: LEJÁRT! - 2016.11.07. hétfő 10 óra

A Gyermekétkeztetési Alapítvány az alapító okiratában meghatározott feladatával összhangban pályázatot írt ki.

A pályázat célja:
Az Alapítvány támogatói segítségével szeretné megoldani, hogy hazánk településein ne csak a szorgalmi időszakban, hanem azon kívül hétvégeken, iskola szünetekben (tavasz, nyár, tél) minden óvodás és általános iskolás korú gyermek rendszeresen táplálkozzék. (A 2005-2016. évi pályázattal kapcsolatos adatok és a pályázaton nyertes önkormányzatok beszámolói a http://me.gyea.hu oldalon olvashatók.)

1 település 30 gyermek étkeztetési ellátására pályázhat!

A közreműködő intézmények kiválasztására az Alapítvány nyilvános pályázatot ír ki az alábbiak szerint:

A pályázók köre, kizáró feltételek:
A jelen pályázati kiírást a kiíró valamennyi magyarországi településre elektronikus úton eljuttatja. Pályázatot kizárólag azok a települési önkormányzatok nyújthatnak be, akik az elmúlt 2 év során (2014.12.01. és 2016.06.30. közötti időszakban a Raiffeisen KÖZÖSEN pályázatán nem nyertek támogatást. A kizárás célja, hogy mindazon hátrányos települések önkormányzatai is bekerülhessenek a támogatott kategóriába, akik az elmúlt 2 évben nem nyertek Raiffeisen pályázatot.

A pályázat kedvezményezettjei:
A jelen pályázat kedvezményezettjei azok a szegény sorban élő óvodás, illetve általános iskolás korú gyermekek (3-14 év), akiket a pályázó település oktatási intézményei jelölnek ki. Egy település alapesetben 30 gyermek ellátására nyújthat be pályázatot. A Raiffeisen Bank kártyahasználathoz kötődő programjának eredményeként várható adományösszegből körülbelül 360 gyermek 6 havi ellátására nyílik lehetőség. A pályázó települések közül a tervezett támogatási összegből 15-20 pályázó lehet nyertes! A pályázathoz önrész biztosítása az Önkormányzatok részéről nem igényelt!

A pályázat anyagi vonatkozásai:
Egy gyermek fél éves ellátása a jelen pályázat keretében átlagosan 45.000 forintba kerül. Ez magában foglalja a 2016. év december 8-tól 2017. május 31-ig valamennyi hétvégéjére 1-1 adag, a téli szünetre naponta 1-1 adag, így fél évre minimum 80 adag ennivaló átadását.

A Mindenki Ebédel program működése:
A helyi oktatási intézmények pedagógusai kijelölik azokat a gyermekeket, akik a pályázat szerinti ellátásra jogosultak lesznek. Egy családból több gyermek is kijelölhető. A kijelölt gyermekek személye a pályázati ellátás időtartama alatt csak különleges indokkal és az alapítvány írásos engedélye birtokában változtatható meg.

Az önkormányzat kiválasztja azt a személyt vagy intézményt, aki/amely az alapítványi szállítmányokat átveszi, tárolja és minden pénteken az átvételi ív aláírása ellenében átadja a jogosult gyermekeknek, szülőknek. Egy alkalommal legfeljebb 2 napi, szünetekben 3 napi adag adható ki. Az alapítvány alkalmanként egyszerre három hétre, illetve hosszabb tanítási szünetek előtt (nyári, téli szünet) akár hat hétre elegendő ebédadagot szállít a helyszínre, és ad át a kijelölt átvevőnek. Az alapítványi szállítmányok tartalmaznak mélyhúzott fóliával ellátott, forró vízben melegíthető készételeket, melyek tárolása, kezelése hűtést igényel! Külön tisztiorvosi engedélyt, képzett személyzetet vagy élelmiszer-egészségügyi szempontból különlegesen kialakított tároló helyet viszont nem.
Hosszabb tanítási szünetek ideje alatt alapvető élelmiszerek is szerepelhetnek a csomagban. (cukor, liszt, tészta, édesség, bab, lencse, konzerv, keksz, vitamin készítmény, stb.) Az Alapítvány a következő ételfajtákból kombinálja össze az éppen aktuális szállítmányokat:

Egytálételek:
Babgulyás, bácskai rizses hús, bolognai spagetti, lecsós rizs virslivel, lencsegulyás, milánói makaróni, paprikás burgonya virslivel, pásztortarhonya, pincepörkölt, sólet hússal és tojással, szárnyas rizottó, székelykáposzta, tarhonyás hús, tavaszi rizses hús, töltött káposzta, töltött paprika

Főzelékek feltéttel (feltét: virsli, vagy fasírt, vagy tojásos, szalonnás omlett, vagy zöldséges fasírtgolyók, vagy sült hús): Babfőzelék, burgonyafőzelék, kelkáposzta főzelék, lencsefőzelék, paradicsomos káposzta, spenót, zöldbabfőzelék, zöldborsófőzelék

Húsételek megfelelő körettel:
Bakonyi ragu, csikós tokány, csirkepörkölt, hentes tokány pulykahúsból, mexikói sertésragu. Paprikás csirke, paradicsomos húsgombóc, pikáns zöldséges sertésragu, pirított sertésmáj, sertéspörkölt, temesvári sertésragu, töltött csirkecomb vadas pulyka, zöldséges pulykacsíkok

Levesek és tészták kombinált csomagolásban (tészták külön is):
Bableves, gombaleves, gulyásleves, karfiolleves, lebbencsleves, magyaros burgonyaleves, paradicsomleves, pulykaragu leves, zöldbableves, zöldborsó leves Gránátos kocka, káposztás kocka, ízes derelye, szilvás gombóc, túrógombóc

A szállítandó készétel mennyisége adagonként 450 gramm, eltarthatósága a gyártástól számított 30 nap.

A pályázónak vállalnia kell a következőket:

A) Nyertes pályázó esetén a pályázó részt vesz a Gyea-Raiffeisen Bank közös sajtótájékoztatóján ahová a rászoruló, támogatott gyermekei egy részét is elhozza magával. Helyszín: Budapest, Akadémia utca 6. Tervezett időpont: 2016.12.08. Ez az alkalom lesz a településen az első kiosztási nap is egyben, így a rászoruló gyermekek családjai az adott napon el is viszik a számukra összekészített élelmiszercsomagot

B)hogy a település iskolai és óvodai pedagógusai által megnevezett - legrászorultabb - gyermekek számára juttatják az alapítványi ennivalót.

C) hogy a programot finanszírozó bank logóját és megadott linkjét az önkormányzat honlapján megjeleníti.

D) olyan személy kijelölését, aki:
1. az alapítvány által - alkalmanként - előre jelzett időpontban, egy féléven keresztül, a kiszállított élelmiszert szállítólevélen átveszi.
2. átvételi ív aláírása ellenében pénteken, illetve az oktatási szünetek előtti napokon, majd legfeljebb 3 naponta kiadja a jogosultaknak
3. az aláíratott átvételi íveket a félév során egy mappába lefűzi, majd a program befejeztével egyben visszaküldi az alapítvány címére.
4. Az oktatási intézmények vállalják, hogy kiválasztják a program kedvezményezettjeit
5. A kiválasztott gyermekekről kitöltött adatlapot eljuttatják az alapítványhoz
6. a kiválasztott gyermekek nevét a d. pont szerint kijelölt átadóval tudatják
7. ellenőrzik, hogy a megsegített családok valóban gyermekeiket látják-e el az alapítványi ennivalóval, amennyiben visszaélést tapasztalnak, más gyermeket (családot) választanak helyette

A pályázat beérkezésének határideje: 2016.11.07. hétfő 10.00
Várhatóan az első kiosztási nap: 2016. december 9.

Pályázat benyújtásának helye, módja: A pályázatot kizárólag a http://gyea.hu/raiffeisen oldalon található űrlap kitöltésével lehet benyújtani. Az űrlapon csatolni kell 2 db(1)a települést és (1)a gyermekeket ábrázoló fényképet. A jelen pályázattal kapcsolatos kommunikációt a kiíró kizárólag e-mail üzenetek útján folytat. A kiíró email címe: {klari@gyea.hu}.

A pályázat elbírálása:
A határidőig beérkezett pályázatokat az Alapítvány kuratóriuma és külső tanácsadói értékelik. A beérkezett pályázatok számától és a települések helyének eloszlásától függően dönt azokról a pályázókról, akik a Raiffeisen Bank Zrt. által a Facebook.com weboldalra felkerülnek a nyilvános szavazásra (maximum 20 település). A nyilvános szavazásra minden olyan magyar és külföldi állampolgár szavazhat, akinek internetes elérhetősége van, regisztrált Facebook tag. A nyertes pályázókat összesen 12 település lehet az internetes szavazáson legtöbb szavazatot kapott településekből kerülnek ki. Ezért javasoljuk a településeknek, hogy lehetőleg minél több szavazót vonjanak be a Facebook kampányba.

Szavazategyenlőség esetén:
A legtöbb szavazatot kapó települések kapják a támogatást. Amennyiben 2 vagy több település ugyanazon szavazatszámmal rendelkezik a legutolsó nyertes helyeken, akkor azt a pályázatot hirdeti nyertesnek az Alapítvány Kuratóriuma, amelyiket hamarabb küldték el a megadott e-mail címre.
A szavazás eredményéről az Alapítvány e-mailben is értesíti a pályázókat; a szavazás menete folyamatosan követhető a FACEBOOK.com közösségi oldalon. A pályázat eredményei megtekinthetők lesznek az alapítvány honlapján http://www.gyea.hu is. Az alapítvány a pályázattal kapcsolatban kizárólag e-mail útján folytat kommunikációt (az alapítvány e-mail címe: {klari @gyea.hu}).

Adatközlés és adatvédelem:
A nyertes pályázó által kijelölt gyermekek (kedvezményezettek) azon adatai, melyek nyilvánosságra hozatalához a gyermekek gyámjai/gondviselői hozzájárultak, az alapítvány honlapján (http://www.gyea.hu) közlésre kerülnek. Ezen adatlapokat és hozzájáruló nyilatkozatokat kizárólag a nyertes pályázóknak kell kitölteni/kitöltetni és az alapítványnak megküldeni. A nyertes Önkormányzat törekszik arra, hogy olyan gyermekeket válasszon ki, akiknek szülei írásos beleegyezésüket adják a gyermek adatainak nyilvánosságra hozatalához. A gyermekről a következő adatok kerülnek fel az alapítvány internetes honlapjára:
- gyermek arcképe
- gyermek neve
- születési éve
- melyik megyében lakik
- a gyermek által megfogalmazott válaszok az adatlap kérdéseire.
Amennyiben a szülő nem járul hozzá az adatok nyilvánosságra hozatalához, a honlapra csak a gyermek neve és a lakóhely szerinti megye neve kerül fel. Amennyiben a gyermek valamely okból kikerül a támogatottak köréből, az Alapítvány a gyermek adatait azonnal törli a honlapjáról és más egyéb nyilvántartásából. A gyermekkel kapcsolatos adatok (fényképek, szöveg) feltöltése a pályázó feladata.

A pályázók tájékoztatása:
A kiíró az alábbi tájékoztatást adja a pályázóknak, akik azt a pályázat benyújtásával magukra nézve kötelezőnek tekintik és elfogadják:
A pályázat kiírója a pályázatok benyújtására előírt határidőt bármikor és bármilyen okból módosíthatja; a pályázók a módosítással, visszavonással vagy elbírálással kapcsolatban a pályázat kiírójával, illetve az abban közreműködőkkel szemben semmiféle igényt nem jogosultak érvényesíteni.
A pályázat kiírója különös fontosságot tulajdonít annak, hogy minden - a feltételeknek megfelelő pályázó - az esélyegyenlőség elve alapján vehessen részt a pályázaton. Ezért a pályázó elutasítását vonhatja maga után a pályázó minden olyan kezdeményezése, amely arra irányul, hogy befolyásolja a pályázat kiíróját a pályázatok értékelése illetve az adományok elbírálása során.

Budapest, 2016. október 17.

Gyermekétkeztetési Alapítvány Kuratóriuma


A pályázat beadási határideje lejárt. Az eredményről hamarosan emailben értesítjük!