Szegények Patikája Pályázat


A Gyermekétkeztetési Alapítvány a 2015. július 01. és 2016. július 31. közötti időszakra a jelen pályázaton nyertes települések legszegényebb polgárai gyógyszer- és tápszerellátását havi 100.000 forint összeggel segíti. A háziorvos azon gyermekek és terhes asszonyok gyógyszereit és tápszereit fizeti ki ebből az összegből, akik anyagi körülményeik miatt a gyógyszert nem lennének képesek kiváltani.

A pályázaton részt vehetnek azon települések (rész)önkormányzatai, melyek lakossága 1500 és 3000 fő között van, és a településen háziorvos valamint gyógyszertár működik.

 

A Szegények Patikája program gyakorlati lebonyolítása.

 

Az önkormányzat a pályázat benyújtása előtt egyeztet a háziorvossal és a gyógyszerésszel, hogy a pályázat megnyerése esetén azok aláírják a közöttük és a GYEA között létrejövő szerződést a Szegények Patikája programra vonatkozóan. A nyertes pályázó önkormányzat ellenjegyzi a gyógyszertár és a háziorvos valamint a GYEA között a program feltételeit szabályozó szerződést, és kezességet vállal, hogy az esetleges visszaélések esetén a jogi lépéseket megteszi és lefolytatja.

 

A pályázati összeget a háziorvos kezeli, azt a GYEA minden hónap 5. napjáig utalja át a háziorvos bankszámlájára. A gyógyszertár a segélyből vásárolt gyógyszerek számláját a Gyermekétkeztetési Alapítvány nevére állítja ki. Ezen gyógyszerek árát a háziorvos és a gyógyszerész közötti megállapodás szerinti ütemezésben a háziorvos fizeti ki a keret terhére a gyógyszertárnak. A háziorvos a GYEA honlapján erre a célra rendszeresített űrlapon minden hónap utolsó napjáig rögzíti a segély összegéből vásárolt gyógyszerforgalom adatait:
Beteg monogramja, gyógyszer neve, dózisa, mennyisége, egységára, ára. A számlákat a háziorvos minden hó 5-ig postán megküldi a GYEA számára.

 

A háziorvos és a gyógyszerész 2016. július 01-ig megküldi a GYEA számára az év során felhalmozott tapasztalatairól szóló beszámolót, amely dokumentum egyben kötelező mellékletét képezi a következő 12 hónapra szóló pályázatnak.

 

A pályázatot 2015. május 20-a és 2015. június 19-e között lehet az alábbi címen megnyíló adatlapon benyújtani: http://www.gyea.hu/szegenyekpatikaja

 

A 2015-ös Szegények patikája pályázaton nyertes települések listája:
Aranyosapáti, Dudar, Kaposfő, Kéthely, Lábod, Zsáka, Petőfibánya, Tiszapüspöki, Jánkmajtis, Sződ.
Gratulálunk a településeknek!

 


 
Fontosabb partnerek

Üzenetek

Donáth László üzenete

Donáth László szerint a gyermeknek teremtettségénél fogva jussa van arra, hogy megkapja a kenyeret és a jó szót. A jó szó is kenyér értékű.
Mindaz, aki kenyeret tud keresni, kenyeret adni, az mindenkinek akit elér, adjon kenyeret, válogatás nélkül, és feltétel nélkül!


Részletek

Gryllus Vilmos üzenete

Gryllus Vilmos szerint, az éhező gyerekeken civil összefogással is lehet segíteni, ehhez áldozatkész emberek kellenek, akik támogatják azokat, akik rászorulnak.


Részletek

Parti Nagy Lajos üzenete

Parti Nagy Lajos szerint, az, hogy Magyarországon gyerekek éheznek, a fennálló rendnek, és a fennálló kormánynak a felelőssége - mindig az éppen fennállóé.


Részletek
Copyright © 2014 Gyermekétkeztetési Alapítvány